Help! Mijn haar wordt dunner!

Dunner wordend haar

Help! Mijn haar wordt dunner! Haarverlies treft mensen op verschillende leeftijden om diverse redenen.

Veel voorkomende oorzaken

 1. Ziekte
 2. Stress
 3. Zwangerschap
 4. Eten voor gezond haar
 5. Slechte gewoonten
 6. Ongezonde voeding
 7. Medische aandoeningen
 8. Verandering in hormonen
 9. Genetische aanleg

 

Waar of onwaar 3 veelgehoorde mythes over haarverlies 

Er is een schat aan informatie beschikbaar op het internet over onderwerpen zoals dunner wordend haar, haargroei, haaruitvalkuren en dergelijke. Laten we een moment nemen om enkele belangrijke mythes over haarverlies te verduidelijken.

 1. Waar /niet waar: Haaruitval is erfelijk: Dit is waar! Haarverlies kan erfelijk zijn. Erfelijk haarverlies wordt androgenetische alopecia genoemd, of voor mannen, mannelijke patroon kaalheid en voor vrouwen, vrouwelijke patroon kaalheid.
 2. Waar /niet waar: Shampoo veroorzaakt haaruitval: Dit is waar! Veel mensen hebben de neiging om te denken dat shampoo haarverlies kan veroorzaken, omdat ons haar vaak onder de douche valt en het lijkt alsof er meer haar uitvalt dan normaal. Dit is niet de reden. Maar het is wel waar dat sommige shampoos je haar ongezond kunnen maken, en dat deze shampoos ervoor kunnen zorgen dat je haar dunner word of zelfs uitvalt.
 3. Waar /niet waar: Het dragen van hoeden of petten kan haaruitval veroorzaken: Dit is niet waar! Hoeden, mutsen en dergelijke veroorzaken geen haaruitval.

Vroegtijdig haarverlies bij vrouwen

Als je last hebt van irritatie op de hoofdhuid en een rode verkleuring of kleine kale plekken op je hoofdhuid ziet verschijnen, ga dan onmiddellijk naar de arts zodat deze je persoonlijke situatie kan laten beoordelen.

Het zien van één van deze symptomen kan ernstige problemen veroorzaken, vooral op jonge leeftijd. Het probleem bagatelliseren draagt niet bij aan de oplossing. Sterker nog het probleem word hierdoor alleen uitgesteld waardoor je uiteindelijk met een veel groter probleem zoals permanent haarverlies komt te zitten. Besef goed dat er veel oplossingen zijn zolang je maar vroegtijdig ingrijpt.

Ook cosmetische procedures zoals bleken of permanente haarverwijdering kunnen de oorzaak zijn van dunner wordend haar.

Goedkope pruiken of dure lace wigs kunnen alleen meehelpen om haar verlies te verbloemen. 

De beste manier om ervoor te zorgen dat je meer lengte en volume aan je eigen haar kunt toevoegen zonder dat jij je haar beschadigd zijn flip in hair extensions. Deze relatief nieuwe manier van haarverlenging is 100% schadeloos.

Mocht je om wat voor reden dan ook geen gebruik maken van flip in extensions, kies dan altijd voor het laten zetten van traditionele hairextensions. 

Wanneer krijg je last van dunner haar?

Veel mensen gaan ervan uit dat haarverlies een probleem is dat vooral oudere mannen en oudere vrouwen treft. Natuurlijk is het waar dat wanneer je ouder word je haargroeisnelheid af neemt maar in principe kan dunner haar mannen en vrouwen beïnvloeden van elke leeftijd.

Dunner wordend haar, haaruitval en andere haar gerelateerde problemen kunnen zelfs van invloed zijn op tieners. Wanneer je zelf een dikke volle bos haar hebt, kan je je waarschijnlijk niet voorstellen hoe het is om op jonge leeftijd tijdens de middelbare school haren te verliezen. Het idee alleen al dat je ouder word als mens is al ontmoedigend genoeg.

Tips droog haar

Onderzoek haarverlies bij mannen en vrouwen

Volgens onderzoek zal naar schatting 40% van de mannen merkbaar haarverlies hebben op de leeftijd van 35 jaar, en naar schatting 40% van de vrouwen zal zichtbaar haarverlies hebben tegen de tijd dat ze 40 jaar oud zijn.

Hoewel haarverlies op jonge leeftijd alarmerend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat wanneer dit probleem vroeg word geconstateerd het stukken makkelijker is om vroegtijdig haarverlies te behandelen.

Vroegtijdige diagnostiek en consultatie bij haaruitval

De oplossing kan zo simpel zijn als een kleine aanpassing in een dieet of het kan deel uitmaken van een groter gezondheidsprobleem. Hoe dan ook, het vroeg identificeren van het probleem is cruciaal bij het bestrijden van haaruitval.

Extensions als oplossing tegen haaruitval

Wanneer men zoekt naar oplossing tegen dunner wordend haar denk je toch al gauw aan clip in extensions. Let op: Dit is bij 90% van de gevallen niet de beste oplossing. Door de clipjes kan het zijn dat je natuurlijke haar beschadigd.

Haarverzorging bij haar wat dunner word

Ontdek hoe je beter voor je haar kunt zorgen en kom erachter waar je op moet letten bij vroegtijdig haarverlies. De feiten verzamelen en preventieve maatregelen nemen zodat je toekomstige schade kunt beperken is natuurlijk erg belangrijk.

Bewust zijn van de gezondheid van je haar en het groeipatroon is de eerste stap om haaruitval tegen te gaan. Stel jezelf de vraag: zijn er meer strengen haar uit je haarborstel komen vallen dan normaal? Zitten er grote hoeveelheden haar op je kussen als je 's ochtends wakker wordt?

haarverlies

Shop now

You can use this element to add a quote, content...