Tips tegen droog haar

 

Oorzaken droog haar

Droog haar kan verscheidene redenen hebben. Zo zijn er legio vrouwen die te kampen hebben met droog haar. De temperatuur heeft een behoorlijk effect op de conditie van het haar. Ook de zon, chloor en de zee kunnen het haar enorm uitdrogen, daarom is droog haar een veel voorkomend probleem in de zomer.

advies over oorzaken droog haar

Droog haar herkennen
1. Statisch haar
2. Snel brekend haar
3. Gespleten haarpunten
4. Last van warrig klittig haar

Tips droog haar

Wat veel vrouwen fout doen, is hun haren wassen met te heet water.

Heb jij last van droge haren? Stop dan met het gebruik van heet water!

Ook door het haar te veel te bewerken met een föhn, krultang en stijltang is gevaarlijk voor het haar. Deze stijling tools geven te veel veel hitte af, dus probeer altijd de warmte standen zo laag te zetten en gebruik altijd een heat bescherming spray voordat je begint met de behandeling.

haren koud spoelen

Droge haren Wassen

Spoel het haar af met lauw tot koud water. Het zal ongetwijfeld wennen zijn maar je bent op deze manier in ieder geval van je droge haren af.

De beste haarverzorging

Probeer advies te krijgen van een erkende stylist over welke artikelen het beste bij je haar passen. Probeer nuttige shampoos en conditioners te verbruiken. Gebruik ook gelijkmatig een voedend serum.

Haar verzorging bij droog haar

  • Drink genoeg water
  • Gebruik bij voorkeur een satijnen sjaaltje
  • Laat droge punten op tijd bij knippen (5-6 weken)
  • Gebruik satijnen beddengoed dit helpt tegen wrijving
  • Draag wanneer je gaat slapen geen vlecht of strakke staart
  • Neem regelmatig een hoofdmassage! Dit werkt stimulerend voor de talgproductie
  • Gebruik bij voorkeur een borstel zonder bolletjes aan het einde van de pinnetjes. Je kunt het beste een speciale borstel met natuurlijk haar gebruiken.

Haar met krullen

Vrouwen met dik krullend/kroezend haar kunnen vaker last hebben van droog haar. Zorg altijd voor een goede hydratering. Laat je mooie bos krullen voor zover mogelijk op een natuurlijke manier opdrogen. Probeer zo veel als mogelijk kunstmatige hitte te vermijden. Kokosolie is een perfecte remedie tegen droog haar en droge krullen.

Satijnen beddengoed

Waarschijnlijk heb je het wel eens gehoord, en ja het werkt! In plaats van op katoenen beddengoed te slapen wat erg ruw is kan je beter satijnen beddengoed aanschaffen.

Shop now

You can use this element to add a quote, content...