Haar krullen met een krultang

Lees meer over mooie, sterke en langdurige krullen maken met een stijltang.

Wil je graag krullen?

Gebruik styling producten waardoor je de krullen langer vasthoudt. Breng bijvoorbeeld een klein beetje mousse aan voordat je je haar droogt, of spray haarlak voor, tijdens en na het krullen. Dit geeft je haar een ruwere textuur die ervoor zorgt dat je krullen langer in blijven. Kam je haar goed door voordat je begint met krullen. Heb je van jezelf een beetje dik of kroezig haar? Dan werkt een tangle teezer erg fijn. Je kunt hiermee makkelijk klitten uitkammen zonder dat het pijn doet. 

Langdurige krullen maken met een krultang

Misschien dat je al geruime tijd nadenkt om je kapsel te verrijken met een mooie volle bos krullen. Waarschijnlijk denk je dat het maken van goede krullen maximaal 30 minuten in blijven voordat je haar weer stijl word. Wist je dat je dit zelf in de hand hebt? Het zit hem namelijk in de styling producten welke je gebruikt om je haar te stijlen.

Zodra je overstapt op betere en professionele kwaliteit tools, kom je er al gauw achter dat het probleem niet in je haar zit. Het zit namelijk in het ijzer! Heb je van jezelf al krullen of heb je dik haar dan adviseren we om je krultang in in te stellen op een temperatuur van 90 tot maximaal 150 tot 200 graden om de optimale krul te bereiken. Heb je dun en broos haar? Dan kan je de temperatuur beter onder de 90 graden houden.

Een krultang kopen met de juiste diameter

Verder is de maat/diameter van de krultang erg belangrijk. Veel vrouwen denken dat een grote krultang mooiere, grotere en betere krullen maakt. Wij hebben het tegenovergestelde geconstateerd. Met een medium tot kleine krultang maak je vaak de mooiste krullen.
  • Bij stevige, kleinere krullen = Kleine diameter = Vaak kleiner dan 2.5 cm (1 inch )
  • Bij gewone krullen = Normale diameter = Gemiddeld 2.5 cm (1 inch )
  • Bij grove krullen of slag = Grote diameter = Gemiddeld groter dan 2.5 cm. Je krullen gaan langer mee maar zien er ook nog eens stukken beter uit.

Veel voorkomende fouten bij het gebruik van een krultang

Te veel of te weinig hitte De verkeerde temperatuur toepassen is een veel voorkomende fout. Zorg er allereerst voor dat je een krultang gebruikt waarmee je zelf de temperatuur kunt bepalen. En let op dat je het haar niet langer dan een paar seconde verhit. Haar in de verkeerde richting krullen Dit is een veelvoorkomende fout voornamelijk gemaakt door beginners. Voor een natuurlijk effect krul je de haarlokken rond je gezicht van je gezicht af.

De krultang verkeerd draaien Draai je de tang naar boven nadat je de onderkant van je haar hebt vastgemaakt in de tang? Dan beschadig je de uiteindes van je haar. Voor een natuurlijk effect kun je het beter andersom doen. Zorg dat je een gedeelte van je haar om de krultang heen draait.

Hoe platter je het haar om de tang wikkelt hoe klassieker de pijpenkrul. De klep gesloten houden Verwijder het klepje voorzichtig van de krultang of koop net als de meeste professionals een krultang zonder klep. Je haar geen tijd geven om af te koelen Voorkom pluishaar en geef je haar de tijd om af te koelen.

GOEDKOOP IS DUURKOOP

Je kent de uitspraak vast wel. Professionele tools zijn duurder, maar ze beschadigen je haar minder dan goedkope styling producten, ze worden beter, veiliger en sneller warm (zodat je korter warmte gebruikt). Een krultang van goede kwaliteit gaat heel lang mee.

Shop now

You can use this element to add a quote, content...